Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008

Σιγα μην διαβάσει. το e -mail μου

Kε Λαζόπουλε

Δεν σας έχω ξαναγράψει κάτι εκτός από ένα άσχημο σχόλιο στο παρελθόν για το οποίο έχω μετανιώσει. Βλέπω την εκπομπή σας όποτε προλαβαίνω αλλά γενικότερα δεν θεωρώ την τηλεόραση αξιόπιστο μέσο επικοινωνίας. Σας άκουσα εχθές που μιλούσατε για τον παιδάκι που σκοτώθηκε από την σφαίρα του αστυνομικού και άκουσα λέξεις που είχα καιρό να ακούσω... Ας πούμε δημοκρατία νομιμότητα κτλπ.
Δεν ξέρω εάν έχω δίκιο αλλά στις δύσκολες στιγμές έχω συνηθίσει να κάνω τον συνήγορο του διαβόλου.... Το παιδάκι αυτό ήταν 15 χρονών, ήταν γεμάτο όνειρα, γεμάτο ενέργεια, απορίες, ιδέες που πήγαν χαμένες. Η κοινωνία μας έχασε άλλη μία ευκαιρία να δει κάτι το διαφορετικό να αφουγκραστεί κάτι καινούριο να ακούσει και μία άλλη γνώμη. Γιατί ... για ποιο λόγο ...
Γιατί κάποιος, κάτι (ο Θεός ίσως ...) αποφάσισε ότι η απερισκεψία ενός αστυνομικού θα κόψει το νήμα της ζωής του...
Έχω μάθει όμως να κοιτώ πίσω από την εικόνα που βλέπω...
Αυτό το παιδάκι ήταν σε μία διαμαρτυρία που δεν ήταν η συνηθισμένη... Πριν γίνει το συμβάν αυτό και η παρέα του έσπαζε και έκαψε το αμαξάκι κάποιου που αύριο το πρωί θα έπαιρνε να πάει στην δουλειά του ... Ρήμαξε την βιτρίνα ενός μαγαζιού που ένας υπαλληλάκος των 700 € θα πήγαινε δουλέψει. Ένας ακροατής σας δηλαδή ... ένας συνηθισμένος ανθρωπάκος σαν και εμένα.
Σε καμία περίπτωση δεν πιστεύω ότι αυτό που συνέβη είναι σωστό !!!! Αλλά την δημοκρατία κε Λαζόπουλε με όλο το θάρρος την θυμόμαστε από την αρχή έως το τέλος!!! Όχι όποτε μας βολεύει.
Πέστε μου εάν τελικά δεν συνέβαινε αυτό το τραγικό γεγονός θα συγκινούσασταν με αυτοκινητάκι του μεροκαματιάρη που θα καίγονταν ... Θα λέγατε κάτι για αυτό; Δεν ξέρω... Η ερώτησή μου δεν είναι “παγίδα” ... είναι πραγματική και ειλικρινής και θέλω να απαντήσετε.
Γνωρίζω ότι το... target group σας είναι η νεολαία και δεν μπορείτε να τα βάλετε με τους ... τηλεοπτικούς “πελάτες” σας (συγνώμη για την αδόκιμη έκφραση) αλλά δεν μπορεί ο καθένας να σπάει την περιουσία του άλλου έτσι γιατί έχει αντίρρηση με το σύστημα. Αν θέλει να το αλλάξει πρέπει να πολεμήσει μέσα στα πλαίσια της δημοκρατίας και όχι με τρόπους που παραπέμπουν σε φαινόμενα που θυμίζουν ζούγκλα...
Η λύση δεν είναι η καταστολή και η βία της αστυνομίας αλλά ΔΕΝ αποτελεί λύση και η βία ή η καταστολή από μεριάς αυτών που έχουν τις αντιρρήσεις τους για το υπάρχον σύστημα...
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΣΤΙΧΟ ΟΥΤΕ ΜΑΣΤΙΧΑ ΚΑΝΕΝΟΣ !!!!!
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΑΚΙΩΜΑ ΜΟΥ ΝΑ ΠΑΩ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ 15 ΧΡΟΝΟΥ!!!!
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ
Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΤΑΝ ΜΑΖΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΔΙΑΣΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ... ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΔΙΠΛΑ ΔΙΠΛΑ ΑΡΜΟΝΙΚΑ

Αυτό το παιδί φώναζε και δεν το ακούσαμε ... Ούρλιαζε και εμείς κοιτούσαμε αλλού ... τελικά έγινε ίδιο με τους διώκτες του ... και το σύστημα τον σκότωσε ....

Την άλλη φορά ελπίζω να ακούσουμε την γνώμη του πριν να είναι αργά....

Fisherman

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο fisherman. Συμφωνώ μαζί σου απόλυτα. Είμαι αηδιασμένος με την στάση της αστυνομίας και των αναρχικών. Προφανώς δεν έχουμε δημοκρατία.

athanasios th. vamvinis είπε...

Σε συγχαίρω για την επιστολή σου. Πρέπει να καταλάβουμε ότι δημοκρατία κι ελευθερία πάνε μαζί. Γι' αυτό ξαναλέω, και την δημοκρατία μας πρέπει να διασφαλίσουμε και τη ελευθερία μας να προσδιορίσουμε.
Δεν πρέπει να ηρεμήσουμε. Πρέπει να αγωνιστούμε. Ο αγώνας, όμως, πρέπει να τεθεί σε σωστές βάσεις και να έχει στόχους.
Η δική μου προσπάθεια λαμβάνει χώρα μέσα στο πανεπιστημίο.
Ο καθένας ας δραστηριοποιηθεί στο χώρο που μπορεί να κινηθεί.
Μια συνιστώσα είναι αυτή που πρέπει να μας συνδέει..Ο σεβασμός της ελευθερίας του συνανθρώπου μας.