Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2008

Εγώ είμαι ο νόμος ρε!!!

Θα φαντάζονταν κανένας ότι αυτό θα μπορούσε να το πει μόνο ένας κακός μπάτσος (κοινώς σερίφης). Αυτό δεν είναι απαραίτητα σωστό… Υπάρχουν πολλοί που θα μπορούσαν να το πούνε… Ας πούμε ένας μεγαλομεσαίος βιοτέχνης (όπως αυτός που δούλευα παλιά)… και με το δίκιο του. Γιατί έχει κουβαλήσει την μισή Ελλάδα μέχρι που να κάνει το μαγαζάκι του εταιρία.
Όταν πάς σε μία μεγάλη εταιρία όμως δεν περιμένεις το ίδιο. Εκεί υπάρχουν στελέχη, προϊστάμενοι, υφιστάμενοι, οργάνωση γενικότερα. Έτσι νόμιζα τουλάχιστον. Δεν συμβαίνει όμως κάτι τέτοιο…
Ήρθε ο οργανισμός ύδρευσης τις προάλλες και πήρε δείγμα από τον βιολογικό μας και … καταλαβαίνετε τι έγινε!!! Το δείγμα χάλια! Τα μυαλά στα κάγκελα και τα νεύρα τσατάλια. Τελικά κατεβαίνει και το μεγάλο αφεντικό!
«ποιοι είστε εσείς; Τι θέλετε; Πώς μπήκατε μέσα;».
Είναι δημόσια υπηρεσία κύριε αφεντικέ μας ... μπαίνουν για να κάνουν δειγματοληψία στις βρομιές που ρίχνεις στο Θερμαϊκό και τον κάνεις σαν τα μούτρα σου, και είσαι αναγκασμένος να δώσεις δείγμα γιατί είναι θέμα δημόσιας υγείας αλλά που να πάρεις χαμπάρι!!!!….
«Άκου να σου πω!!! Εγώ είμαι αφεντικό εδώ! Από την πύλη και μέσα ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ»
Όπα λέω;;; Τελικά μερικά πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ. Το χρήμα αλλοιώνει τα πάντα! (ας το χα και γω και τα ξαναλέγαμε!). Η νοοτροπία δεν αλλάζει. Το αφεντικό είναι ο νόμος πάει τέρμα και τελείωσε! Μήπως έχει και δικαίωμα ζωής ή θανάτου; Να το ξέρουμε δηλαδή…να προσέχουμε.
Εεεεε μπάρμπα εσύ έχεις τα λεφτά δεν έχεις το δρεπάνι του χάρου!!! Ζείς μαζί μου, δίπλα μου! Αν σε πετύχω στο δρόμο μπορεί να βριστούμε για ένα παρκάρισμα!!!! Ψηφίζεις και εσύ όπως και εγώ. Αν αρρωστήσεις σηκώνεις και εσύ πυρετό σαν εμένα! Δεν διαφέρεις σε τίποτε το πήρες χαμπάρι;;;; ή όχι;;;;
Νόμος είναι ένας και υπάρχουν αυτοί που τον εφαρμόζουν και αυτοί που πρέπει να τον τηρούν!!! Τελεία και παύλα!!!
Μην ψάχνετε να βρείτε αναρχικούς μόνο με κουκούλα στο κεφάλι, δεν είναι μόνο αυτοί που ανοίγουν κεφάλια «υπεράνω νόμου». Υπάρχουν και αυτοί που πιστεύουν ότι διοικούν τον κόσμο!. Που είναι θεοί! Που μερικές φορές πιστεύουν ότι μπορούν να ορίσουν την ζωή των άλλων.