Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2008

Χριστούγεννα

Και όμως αν το δείτε ημερολογιακά ήρθαν τα Χριστούγεννα ...
Ποιος θα έλεγε οτι θα έφταναν τελικά. Στην αγορά της Θεσσαλονίκης ακόμη φτιάχνουν τις βιτρίνες απο τις τράπεζες και τα πολυκαταστήματα. Ο κόσμος κατέβηκε στο κέντρο αλλά δεν είδα (τουλάχιστον σήμερα που κατέβηκα) ιδιαίτερη κίνηση μέσα στα μαγαζιά. Ο κόσμος μάλλον "βολιδοσκοπεί" την κατάσταση αλλά που θα πάει ... θα μπει κάποια στιγμή μέσα.
Τώρα το πώς θα βγει είναι μια άλλη ιστορία. Είναι πάντως η τελευταία ευκαιρία της αγοράς αν δεν δουλέψει και τώρα ο κόσμος μετά τις γιορτές στις πορείες θα αυξηθεί με πολλούς ανέργους...
Άντε καλές γιορτές ΚΑΙ ΜΗ ΦΑΤΕ ΠΟΛΥ !!! ειδικά τα κορίτσια ! σας θέλουμε λεπτές...(χε χε χε)

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

Να μην αφήσουμε τη φλόγα να σβήσει!

Το είπα και στο προηγούμενο post που έκανα ότι αυτό που συνέβη είναι μία ακόμη ευκαιρία όπως τόσες ευκαιρίες που είχαμε στο παρελθόν να δούμε μία αλλαγή, κάτι που να μας δώσει μία ελπίδα για την συνέχεια. Τελικά πολλές από αυτές τις ευκαιρίες τις χάσαμε (για να μην πω όλες …) γιατί κάθε φορά το σύστημα κατάφερνε να «καταπιεί» ότι καινούριο έβγαινε στην επιφάνεια. Ίσως οι συνθήκες δεν ήταν κατάλληλες, ίσως οι άνθρωποι ήταν «λίγοι», δεν μπορώ να ξέρω παρά να κάνω υποθέσεις … Αυτή είναι ακόμη μία τέτοια ευκαιρία και δεν πρέπει να την αφήσουμε να χαθεί.
Δεν είναι ευχολόγιο αυτό που γράφω, είναι προτροπή για δράση, είναι προτροπή για να ψάξουμε να βρούμε όλοι ένα τρόπο να ακουστεί η φωνή όλων αυτών που διαφωνούν με την σαπίλα και την αδράνεια που ζούμε.
Αρκετά με το θρήνο και τα συγκινητικά αφιερώματα στον Αλέξη… Αν μείνουμε μόνο σε αυτό τότε το χάσαμε το παιχνίδι. Θα πούμε ένα φαρδύ - πλατύ «ζωή σε μας» και τέλος.
Πρέπει να κουνηθούμε, να ξυπνήσουμε, να ψάξουμε να βρούμε τρόπους να επικοινωνήσουμε με τα μέσα που διαθέτουμε … Έστω με τα 10 –20 άτομα που μας διαβάζουν ή διαβάζουμε εμείς! Τέρμα τα λουλουδάκια και το πένθος … Τίποτε δεν γυρίζει πίσω πόσο μάλλον μία ζωή…
Πρέπει να κάνουμε αυτή την ενέργεια πράξη!
Ψάξτε! βρείτε παιδιά που γράφουν και είναι κοντά στα γεγονότα, διδαχτείτε από αυτά που θα σας πουν ακούστε τα …

Να μην αφήσουμε τη φλόγα να σβήσει…