Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2007

Τα δεδομένα και δεδομένοι

Πέρασαν και οι εκλογές του ΠΑΣΟΚ πέρασαν και οι βουλευτικές όσοι τρέξαμε – τρέξαμε. Όσοι κερδίσανε - κερδίσανε τώρα τα κεφάλια μέσα…
Ή μήπως όχι. Γιατί το να πάρεις τις βουλευτικές εκλογές έχει καλώς … το να πάρεις την προεδρία του ΠΑΣΟΚ τι «καλώς» έχει. Την ώρα που το γράφω δεν ξέρω αποτελέσματα ακόμη οπότε θα υποθέσω κάποια πράγματα…
Να σας πούμε λοιπόν… ότι αύριο θα πανηγυρίσουν κάποιοι έχω αναφερθεί σε αυτούς σε προηγούμενο post μου. Τα δεδομένα όμως είναι τα εξής: το ΠΑΣΟΚ είναι αντιπολίτευση το επαναλαμβάνω ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΊΤΕΥΣΗ!!!.
Σε εσάς που χαίρεστε το λέω δεν κυβερνάτε τίποτε. Γιατί τα δεδομένα είναι διαφορετικά!
Πέρα λοιπόν από τα δεδομένα που είναι σκληρά και τσούζουνε και εμένα (ΠΑΣΟΚΟΣ γαρ) υπάρχουν και δεδομένοι. Αυτούς του ξέρετε;;;
Όχι δεν είναι ελιν ή νεφελιμ που λέει ο τρελάρας ο Λιακόπουλος (αλλά έχει γίνει πλούσιος με τις βλακείες αυτές), είναι όλοι αυτοί που θεωρούνται σίγουροι ψήφοι. Είναι αυτούς που λέω εγώ μουτζαχεντίν του ενός ή του άλλου. Είναι κάτι σαν να λέμε «αυτοματάκια» που κάνουν κάτι μόνο αν λάβουν εντολή. Φυσικά δεν νομίζω να παραδεχτεί κανείς ότι είναι κάτι τέτοιο.
Οι δεδομένοι λοιπών έχουν την μανία και ξεχνούν τα δεδομένα ή μάλλον να αδιαφορούν για αυτά. Δεν έχουν καμία διάθεση να κρίνουν τις επιλογές τους και τους ανθρώπους που υποστηρίζουν γιατί απλά θα τους στήριζαν ακόμη και αν αυτοί πάθαιναν εγκεφαλικό (βλέπε δεξιά και Έβερτ…). Αποτελούν τους κλασσικούς κλακαδόρους και υβριστές, με άλλα λόγια την γραμμή κρούσης του εκάστοτε φιλόδοξου βουλευτή ή υποψήφιου αρχηγού. Να μη σας κουράζω άλλο με το προφίλ ξέρετε ποιους εννοώ.
Τέτοιους δεν χρειαζόμαστε πουθενά. Χρειαζόμαστε ανθρώπους που να κρίνουν και να συγκρίνουν. Να είναι άξιοι αντίπαλοι σε μία συζήτηση. Γιατί το να συμφωνούν όλοι είναι αδύνατο και το οδηγεί είτε η άγνοια είτε ο φόβος. Όπου υπάρχει δημοκρατία αυτά τα δύο δεν έχουν θέση.

2 σχόλια:

proedros είπε...

ΚΛΛΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ ΣΥΝΤΕΚΝΕ ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΑΚΟΥΕΙ ΕΜΑΣ ΤΟΥ ΔΕΔΟΜΟΕΝΟΥΣ ΠΑΣΟΚΑΚΟΥΣ!
ΧΘΕΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΝΕΑ ΟΜΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ...ΑΡΧΙΖΕΙ ΛΕΕΙ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ...ΑΛΛΑΞΕ Ο ΜΑΝΩΛΙΟΣ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΑΛΛΙΩΣ...ΣΟΦΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΜΑΣ!

fisherman είπε...

αν δεν ασχοληθούμε εμείς δεν γίνεται τίποτε....