Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2007

Ντρέπομαι…

Γιατί σήμερα είναι απεργία και εγώ δεν κάνω …
Γιατί αν έκανα πολύ πιθανό να έχανα τη θέση μου …
Γιατί η ΠΕΤΕΤ (Πανελλήνια Ένωση Τεχνολόγων Τροφίμων) είναι πολύ μικρή και κλειστή για να με υποστηρίξει…
Γιατί η θέση μου είναι τέτοια που δεν ανήκω ούτε στην παραγωγή αλλά ούτε στη διοίκηση οπότε δεν με καλύπτει κανείς…
Γιατί η εταιρία που εργάζομαι έχει μόνο 17 άτομα προσωπικό και οι μισοί είναι συγγενείς και δεν απεργούν …
Γιατί ξέρω ότι αν απεργήσω θα δουλεύω για δύο μέρες μέχρι τις 12:00 το βράδυ χωρίς να ξέρω αν θα πάρω υπερωρίες … για 5 -6 ψωροευρό την ώρα…
Γιατί δεν υπάρχει ένα νομικό πλαίσιο που να με στηρίξει αν απεργήσω χωρίς να μου κολλήσουν τη ρετσινιά του εργατοπατέρα… «ποιος ο fisherman; Μη προσλάβετε αυτόν ξέρετε τι έκανε στο προηγούμενο αφεντικό του ;;;…(ρετσινιά)»
Γιατί δε μπορώ να μιλήσω ελεύθερα με τους υπόλοιπους υπαλλήλους για το αν θα κάνω απεργία ή όχι και γιατί… (είναι προσωπικό ζήτημα του καθενός λένε…από πότε ο συνδικαλισμός είναι προσωπικό ζήτημα)
Γιατί υπάρχουν 20.000 και πλέον εργαζόμενοι στον τομέα των τροφίμων και δεν υπάρχει οργανωμένο συνδικάτο…
Γιατί όταν το μαχαίρι φτάνει στο κόκαλο όπως τώρα καταλαβαίνεις ότι το στεγαστικό σου δάνειο ορίζει τη ζωή σου…
Γιατί όταν ρώτησα φιλαράκι μου στο ΠΑΜΕ αν θα έρθει μαζί με άλλους έξω από το εργοστάσιο να με υποστηρίξει αν θα χάσω τη δουλειά μου κάνοντας απεργία δε μου απάντησε … Μου είπε: «γίνε μέλος …»
Γιατί μία βουλευτίνα του ΚΚΕ μας πρότεινε να πάμε στην πορεία και μετά να γυρίσουμε στη δουλειά να βγάλουμε την παραγωγή … τότε τι απεργία είναι …
Γιατί ξέρω ότι το ασφαλιστικό είναι πολύ σημαντικό θέμα ίσως το σημαντικότερο αλλά τι θα γίνει αν με αναγκάσουν σε απόλυση σε κάνα μήνα … φοβάμαι και ντρέπομαι που φοβάμαι …
Το μόνο που δεν ντρέπομαι είναι που τα γράφω όλα αυτά … Ξέρω ότι κάποιοι άλλοι θα σωπάσουν …

Η μάνα μίας συναδέλφου στη δουλειά (75 χρονών) μας αποκάλεσε αιχμάλωτους… Πόσο δίκιο έχει …

Υ.Γ. Το όνομα της βουλευτίνας είναι στη διάθεση σας αν μου ζητηθεί προσωπικά

26 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

απεργια σε μια εταιρια σαν την δικη σου δεν ισχυει...κανενας βουλευτης η συνδικαλιστης δεν θα σε βοηθησει εαν δεν εχει να κερδισει κατι και ο ιδιος...αυτο ειναι το ασχημο και ειδικα στον ιδιωτικο τομεα....μετα λενε οτι δεν παλευουμε για τα δικαιωματα μας αλλα αμα εισαι μονος και δεν σε στηριζει το συνδικαλιστικο κινημα τοτε δεν παιζεις κορωνα γραμματα την ζωη σου σε μια απεργια...αστα να απνε παντου τα ιδια περιπου αυτα εζησα οταν δουλευα σε μια εταιρια που ειχα μεγαλες προσδοκιες αλλα τωρα με την καινουργια μου δουλεια δεν εχω προβλημα και μου αρεσει πολυ και εχει καλα λεφτα αλλα παντα πρεπει να εξασφαλιζουμε το μελλον μας...την καλημερα μου να εχεις..

tractatus είπε...

σε καταλαβαίνω και την ίδια ώρα μουρχεται να 'πνίξω' τους βολεμένους στο χώρο που δουλεύω που απεργούν και μάλιστα...πληρώνονται. Κατηγορίες συμβασιούχων αλλά και δημοσίων υπαλλήλων που τα καλά και συμφέροντα είναι το πρώτο αίτημά τους για την απεργία που ουσιαστικά είναι αργία γι' αυτούς. Πώς γίναμε έτσι; Δυτυχώς, νομιμοποιήσαμε με την ανοχή μας το άδικο και το άνισο και για ν'αλλάξουμε πρέπει να φτάσει ο κόμπος στο χτένι....αλλά ευτυχώς(;!) για το χτένι πάμε με τα δάνεια κ.λ.π.

blogger είπε...

Τα πέρασα κι εγώ fisherman. Για αυτό, τουλάχιστον αυτοί που τα περάσαμε, πρέπει να κάνουμε κάτι για αυτούς που δεν μπορούν ακόμη!

αντωνης είπε...

fisherman :)))
Και εγω φοβομουν μεχρι χθες, αλλά τελικα συμμετειχα στην απεργια.
Αλλα εγω ειμαι ο μονος εκει που δουλευω στο ποστο μου και υποτιθεται οτι με εχει αναγκη. Αν και χθες προσπαθησε να με φοβισει. Αλλά εχω αποφασισει οτι αν με απολυσει επειδη εκανα απεργια, θα της το κλεισω το μαγαζι. Και θα της το πω κιολας.

NdN είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
NdN είπε...

Καλησπέρα,

Φίλε fisherman χωρίς να θέλω να σε παρηγορήσω θα σου εκφράσω την διαφωνία μου για τον τίτλο του post σου. Ο λόγος είναι απλός. Η απεργία (εξ ορισμού) είναι κάτι το οποίο γίνεται για να κερδίσουμε κάποια πράγματα και όχι για να χάσουμε και αυτά που έχουμε. Θα έπρεπε να ντρέπεσαι μόνο εάν δεν συμμετείχες στην απεργία ενώ μπορούσες.

Εγω τελείωσα το Πολυτεχνείο στην Θεσσαλονίκη. Πολλοί μου φίλοι είναι Χημ Μηχανικοί (απόφοιτοι πλεον). Η θεσσαλονίκη είναι μικρή πόλη και όλοι ξέρουμε τι συμβαίνει στις τοπικές γαλακτοβιομηχανίες, εταιρίες φαγητού κτλ

Με ποια λογική πρέπει αυτοί οι ανθρωποι να απεργήσουν? Γιατί? ΠΟιος θα τους στηρίξει την "επόμενη μέρα"? Από πότε είναι ντροπή να σκέφτεσαι την επόμενη μέρα? Εξάλλου και η απεργία γι αυτήν δεν γίνεται? από πότε πρέπει να ντρέπεσαι που δεν είχες αρκετά χρήματα να αγοράσεις ένα σπίτι και αναγκάστηκες να πάρεις δάνειο από τους τοκογλύφους των τραπεζών?

Κακά τα ψέματα, πλέον στην απεργία συμμετέχεις μόνο εάν σε παίρνει. Θα έπρεπε να ντρέπεσαι αν ήταν δικό σου σφάλμα. Αλλά να ντρεπόμαστε και για λάθη αλλονών?

Όσο για το ΠΑΜΕ και την γνωστή βουλευτίνα ισχύει ότι έχουμε ξανασυζητήσει για το ΚΚΕ.

Όσον αφορά το σχόλιο του Αντώνη. Καλά έκανεσw φίλε αν είδες ότι σε παίρνει. Και εγώ στην Αγγλία δεν ανέχομαι τίποτα πρώτον γιατί οι δουλειές ειναι πολλές και δεύτερον διότι αν κάτι σου συμβεί έχεις ένα κράτος που σέβεται τους νόμους του και προφυλάσει τους πολίτες που πληρώνουν φόρους. Αλλά πραγματικά αν το πόστο σου στην εταιρία δεν είναι μοναδικό, αν περιμένουν χιλιάδες για να πάρουν τη δουλειά σου, αν είχες 2 παιδιά που χρειάζονται χρήματα για Αγγλικα, μουσικη, μπασκετ κτλ και ένα δάνειο στην πλάτη θα το έκανες? Μην ντραπείς να πεις όχι γιατι πολύ απλά...δεν είναι ντροπή.

blogger είπε...

ndn,
συμφωνώ απόλυτα.
Αυτό γράφω κι εγώ στο δικό μου post εδώ με αφορμή το άρθρο του fisherman.

αντωνης είπε...

απαντω στο φιλο απο την Αγγλια
1) Ξερω οτι οι δουλειες ειναι δυσκολες, αλλα ειδικα σε αυτη την απεργια δεν γινοταν να μην συμμετεχω. Ισως αν ημουν στην προηγουμενη εταιρεια ακομα, να μην με επαιρνε.
2) Δανειο εχω και εγω, οπως και οι περισσοτεροι που γνωριζω
3) Αν ειναι να χασω τη δουλεια μου επειδη συμμετειχα σε μια απεργια, ας τη χασω. Αλλα το μαγαζι θα της το κλεισω. Και τοτε εκεινη θα χασει πολυ περισσοτερα απο ενα ξερο μισθο, σαν το δικο μου.

Elli είπε...

Καλησπέρα!

Έμαθε κανένας τι έγινε στην ορεία στην Αθηήνα, πήρα ένα μήνυμα από το ΠΑΣΟΚ ότι κρατούνται στη ΓΑΔΑ 2 άνθρωποι! Οι κάμερες!

Grammateas είπε...

fisherman you are not alone, και εγώ δεν έκανα απεργία σήμερα για να μην χάσω τη δουλειά μου και για να μη βρεθώ "στον Πολύγυρο" όπως μου είπαν. Αλήθεια λες για το ΠΑΜΕ. Μόνο για τα μέλη, για τους άλλους δεν μπορούν... Συμφωνώ και με τον ndn σε όλα

fisherman είπε...

Ευχαριστώ όλους για τα σχόλια σας. Αυτό θα πει group therapy…(αστείο). Η αλήθεια είναι ότι η γριούλα είχε δίκιο είμαστε όλοι λίγο ή πολύ αιχμάλωτοι. Μας έχουν τυλίξει καλά σε μία κόλλα χαρτί (δάνειο, κάρτα ή κάτι τέτοιο), μας δίνουν μισθούς να βγαίνουμε ίσα ίσα μόνο και μόνο για να μην σηκώνουμε κεφάλι. Τα συνδικάτα τρέχουν για ημετέρους και τα δικά τους παιδιά και εμείς να… γκρινιάζουμε απ’ έξω. Καταλήξαμε να φοβόμαστε να κάνουμε απεργία γιατί τα ... € που παίρνω ανήκουν σε μεγάλο ποσοστό «ανήκουν» στην Eurobank… και ξέρω ότι δε μπορώ να κάνω αλλιώς …
Νιώθω μόνος μου, εκτεθειμένος και ξέρω ότι εγώ η γυναίκα μου και το σπιτικό που χτίζουμε, για να γεμίσει παιδιά που θα μεγαλώσουν σωστά, και για να τα έχουν, όλα πρέπει να φιλήσουμε κατουρημένες ποδιές και να κλείσουμε τα αφτιά στο δίκιο μας και στα δικαιώματά μας. Κανείς δεν είναι πίσω μας … δεν υπάρχει «μαξιλάρι». Είναι ίσως; Λίγο απαισιόδοξο αυτό που γράφω αλλά όταν αναγκάζεσαι να το βουλώσεις και σκύψεις το κεφάλι τότε μόνο άσχημα μπορείς να νιώσεις.
Υπάρχει ένα τραγουδάκι παλιό των active member που μιλάει για μία αλεπού που αν και λαβωμένη σχεδόν νεκρή ορκίστηκε να εκδικηθεί το φονιά της. Έτσι θα κάνουμε και εμείς κάποια στιγμή … Το ξέρω … Ελπίζω να ζω μέχρι τότε για να το δω και να πάρω πίσω το κομμάτια που μου κλέβουν κάθε μέρα.

αντωνης είπε...

fisherman, δεν εισαι μονος σου. Αυτο να ξερεις. Ολοι σχεδον στην ιδια ανασφαλεια ζουμε, φορτωμενοι με καρτες και δανεια. Και με μια δουλιτσα ισα για να ζουμε.
Δε πειραζει ρε καρντασι, καλα να ειμαστε και ολα θα γινουν. Και αν δε γινουν, κλαιν μαιν.

* Μπαοκι εισαι;

NdN είπε...

Ετσι ακριβώς φίλε fisherman,

Δεν εισαι μονος σου. Αυτο να ξερεις. Και εγώ κάποια στιγμή σκέφτομαι να εκδικηθώ τα καθίκια που με κάνανε να βλέπω τα φώτα της αγαπημένης μου πόλης 2 φορές το χρόνο (λες και είμαι ο ακατανόμαστος δήμαρχος Πειραιά) ακόμα και αν η δουλειά μου είναι πολλάκις πιο καλοπληρωμένη και πιο ανθρώπινη από τη δική σας. Αλλά, μιας και βγάζουμε τα εσώψυχά μας σε αυτό το post...πρέπει να πω ότι η ξειτιά είναι δύσκολη...Καλά περνάω, πολύ καλά θα έλεγα, αλλά πολύ μακριά, ρε γαμώτο!

Οπως είπε και ο a.g (παρεπιπτόντως το 2ο σχόλιο σου με κάλυψε πλήρως)...καρντασι, καλα να ειμαστε και ολα θα γινουν. Και αν δε γινουν, χαλλλλλαρά!!

*Εγώ πάντως είμαι τρελλλλλαμένο Μπαοκι!

αντωνης είπε...

καλο βραδυ στην αγαπημενη Σαλονικη
fisherman, τα λεμε :)

ndn, Μπαοκι και μη τρελλαμενο δεν γινεται (εγω που ειμαι γαβρος, ειστε οι μονοι που παραδεχομαι)
Καλα να περνας εκει στην ξενιτια

Παναγιώτης Παπαχατζής είπε...

Όλοι αυτοί που μας σέρβιραν σήμερα το καφέ μας, που μας εξυπηρέτησαν στα μαγαζιά που ψωνίσαμε, που μας μαγείρεψαν στην ταβέρνα που φάγαμε, που μας έφεραν τις πίτσες που παραγγείλαμε δεν μπορούσαν να απεργήσουν για τον ίδιο ακριβώς λόγο...
Fisherman, θέλουν πολύ δουλειά τα εργασιακά δικαιώματα,ακόμη, και δυστηχώς σε θέματα απεργίας έχουμε γυρίσει στην δεκαετία του '30.

Ανώνυμος είπε...

Καλημέρα,
δεν ήσουν ο μόνος που δούλευε χθές καλέ μου,δούλευα και εγώ και το τραγικό ξέρεις πιο ήταν ότι η εταιρεία η οποία εργάζομαι ειναι στην Πατησίων και από το παράθυρο έβλεπα και άκουγα όλον αυτόν τον κόσμό που είχε κατέβει χθες στους δρόμους.Και όσο και η καρδιά μου ήθελε να κατέβει στον δρόμο τόσο και ακόμα περισσότερο φοβόταν.Πριν λίγο καιρό χρειάστηκε να ζητήσω αναρρωτική για κάποιο πρόβλημα υγείας,η απάντηση του αφεντικού μου ξέρεις πια ήταν;αν πάρεις αναρρωτική δεν θα γυρίσεις και πίσω,για αυτό δεν κατέβηκα και εγώ γιατί ο φόβος είναι πάνω από όλα.
Α.

Grammateas είπε...

Μακάρι να ήταν όλοι τόσο συνειδητοποιημένοι όσο εσύ. Χθές όσοι κάνανε απεργία χάσανε περιπου 60 €. Σήμερα είναι μαζαμένοι για να βγάλουν εξτρα υπερωρίες για να καλύψουν τη χασούρα. Απο αυτά τα κοπρόσκυλα, προτιμώ εμας που δουλεψαμε για να μη χασουμε τη δουλειά μας.
ΥΓ: ΟΟΟΟΟΟΟΟ ΜΠΑΟΚΑΡΑ,
ΕΧΩ ΤΡΕΛΑ...

Grammateas είπε...

Εννοειται πως αναφέρομαι σε αυτούς που ήταν στις κορυφές της πορείας, τους εργατοπατέρες που λέμε...

fisherman είπε...

Ένα από τα βασικότερα προβλήματα που οδηγούν στην ανασφάλεια που νιώθουμε όλοι μας είναι η έλλειψη επαρκούς ενημέρωσης για τα περί νομοθεσίας και εργατικού δικαίου. Δεν ξέρουμε βγαίνοντας στην δουλειά τι δικαιούμαστε και τι είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε ως εργαζόμενοι. Αλλά τώρα θα μου πείτε άντε και την ξέρουμε (τη νομοθεσία) που μπορούμε να απευθυνθούμε ;…. Κάποτε πήρα τηλέφωνο στην επιθεώρηση εργασίας για να ρωτήσω αν ήταν αργία μία ημέρα ή όχι…Ξέρετε τι μου απάντησαν … «Είναι αργία;;; Μήπως μπορείτε να μας στείλετε το νόμο που βρήκατε;…». Τι να πω… ή ακόμη το άλλο: Πως θα αποδείξω εγώ αν γίνονται υπερωρίες που δεν πληρώνονται κανονικά όταν το κλιμάκιο της επιθεώρησης ΔΕΝ λειτουργεί σε οράρια εκτός λειτουργίας καταστημάτων.
Βρισκόμαστε μόνιμα στο έλεος της «καλής θέλησης» του εργοδότη. Και πιστέψτε με από την πείρα που έχω (έστω και μικρή) καλύτερα δεξιός παρά «γιαλατζί» κεντρώος…
Κατι πρέπει να γίνει ρε παιδιά ...Δε γίνεται να φοβόμαστε συνέχεια κάτι πρέπει να κάνουμε. Ίσως να οργανώναμε έναν φορέα που θα διεκδικούσε τα δικαιώματά μας ανεξάρτητα απο την κατέυθυνση του κλάδου που ανήκουμε ... κάτι σε νομική κάλυψη ας πούμε ξέρω γω ... Παντως τα συνδικάτα δεν είναι πιά κοντά μας για να πούμε οτι μας στιρίζουν.

blogger είπε...

Fisherman, εδώ επέτρεψέ μου να σου πω ότι κάνεις ένα λάθος. Μπορεί οι "εργατοπατέρες" να μην είναι μαζί μας, αλλά "συν Αθηνά και χείρα κείνει".
Όταν εγώ είχα ένα πρόβλημα στην παλιά μου δουλειά, έκανα άνω κάτω όλο το νομικό τμήμα της ΓΣΕΕ. Τελικά βοήθησαν.
Χρειάζεται που και που να πισμώνουμε.

fisherman είπε...

krogias
Έχεις δίκιο πρέπει να διεκδικούμε!
Το θέμα είναι οτι κανείς δεν ξέρει το πώς ή οταν το ανακαλύπτει είναι αργά. Φταίμε και εμείς που περιμένουμε να φτάσει η στιγμή η δύσκολη για να ψάξουμε το πώς και το γιατί... κανείς όμως δε μας δίνει κάποιες κατευθύνσεις και μετά ας αποφασίσει ο κάθε ένας τι θα πράξει...

Matrix είπε...

Δεν είσαι μόνος, ούτε ο μόνος που δεν μπόρεσε να απεργήσει.

Οι περισσότεροι φίλοι μου (που μόλις έχουμε προσληφθεί) σε εταιρείες έκαναν το ίδιο, άλλοι με το φόβο της απόλυσης, άλλοι με τη λογική ότι να μην δείξω άσχημο πρόσωπο στο αφεντικό, άλλος με το "είμαστε 3 στο γραφείο, εγώ ο πιο καινούριος, οι άλλοι 2 δεν θα απεργήσουν, δεν μπορώ να λείψω εγώ, τί θα πουν?"

Και για αυτούς και για σένα κατεβήκαμε άλλοι στο δρόμο, εκεί που είσαι εσύ τώρα αύριο μπορεί να είμαι εγώ, απλά πάντα κάποιοι θα πρέπει να είναι.

Ανώνυμος είπε...

εγώ περισσότερο στεναχωρήθηκα με εκείνο το "γίνε μέλος".
Οι μικρομεσαίοι ή θα καταλάβουν ότι ο καπιταλισμός θα τους κλείσει στο τέλος και θα συμπαραταχθούν με τους εργαζομένους τους, κλείνοντας οι ίδιοι τα μαγαζάκια τους για μια μέρα τουλάχιστον, ή θα περάσουν στην άλλη πλευρά και τότε ναι το κίνημα πρέπει να έχει "μονάδες κρούσης" (να μην παρεξηγηθώ όχι βιαοπραγίες, υπάρχου και άλλοι πιο έξυπνοι τρόποι..) Οι συνδικαλιστές του δημοσίου τομέα να προσφέρουν κι εδώ βοήθεια, να μη κατηγορούνται ως "ρετιρέ", αλλά να και γαι νασφίξει πιο πολύ η μέγκενη του λαού γύρω από το απάισιο κράτος των Πολυεθνικών και των διαπλεκομένων!

katerina είπε...

@fisherman
Γιατί να ντραπείς εσύ;
Τουλάχιστον περισσότερο από εμάς;
Ναι, εγώ απήργησα.
Ναι,εγώ πήγα στο συλλαλητήριο.
Ε, και;; Εγώ δεν πρέπει να ντρέπομαι που επιτρέπω στους αιρετούς εκπροσώπους στο συνδικαλιστικό μου φορέα να παίζουν παιχνίδια ισορροπιών;
Εγώ δεν πρέπει να ντρέπομαι που υποστήριξα κινήσεις τιμαριοποιησης στην Ενωση Ελλήνων Χημικών προκειμένου να μείνουμε οι εκλεκτοί και να "περιφρουρήσουμε" τα συντεχνιακά μας κεκτημένα;
Ξέρεις όμως fisherman περισσότερο από όσο ντρέπομαι, φοβάμαι.
Φοβάμαι την προφητεία του Μπρεχτ. Όταν πήραν τον βιβλιοπώλη δεν μίλησε κανείς.
Όταν πήραν τον Εβραίο δεν μίλησε κανείς.
Όταν πήραν τον γείτονα μου δεν μίλησε κανείς.
Όταν ήρθαν να πάρουν εμένα, ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ.
Να είσαι καλά fisherman

angelina είπε...

Αγαπητέ fisherman, δεν πρέπει να ντρέπεσαι. Μέχρι το Σεπτέμβριο του 2006 δούλευα ως ωρομ. καθηγήτρια για 6 ευρώ την ώρα. Δεν μπορούσα να απεργήσω όχι γιατί θα έχανα την θέση μου αλλά γιατί θα έχανα την προυπηρεσία και μου χρειαζόταν για να διοριστώ (σε περίπτωση που δεν περνούσα ασεπ). Παρακαλούσα να απεργήσουν όλοι οι άλλοι για να μην πάω και εγώ στο σχολείο αλλά να μη χάσω και την προυπηρεσία. (εκεί να δεις ντροπή). Τότε ορκίστηκα οτι θα απεργώ κάθε φορά μόλις διοριστώ. Το χρώστάω σε όλους τους εκπαιδευτικούς που παλλέυουν να διοριστούν, σε όλα τα παιδιά που δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα και ανέχονται τα πάντα (το πέρασα και αυτό στα φροντιστήρια) και σε όλους γενικώς που δικαιολογημένα φοβούνται. Είναι ντροπή ΤΟΥΣ να μας φέρνουν σε αυτή τη θέση, όχι δική σου.

fisherman είπε...

Matrix
Ετσι είναι κάποιος πρέπει να μίνει πίσω ελπίζω να μην είμαι εγώ πάλι...
Καπ Κουμ (μεγάλο για νο τα γράψω όλο...)
Η λογική της κάστας είναι αυτό που τους χαρακτηρίζει δυστιχώς δουλέυον μόνο για αυτούς
Agelina
Την λογική να υποστιρίζεις τα συντεχνιακά σου συμφέροντα την αποκτάς όταν προσπαθείς να διασφαλίσεις έστω και την μικρότερη δυνατή άμυνα. Ετσι όπως γίναμε προσπαθούμε να σώσουμε ότι μπορούμε.Το θέμα είναι οτι και αυτοί οι Συλλόγοι σιγά σιγά συρρικνόνωντε (μαλλον σκότωσα το συρρικνόνωντε...)
Katerina
Καταλαβαίνεις λοιπός το συναίσθημα...