Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2007

Happy e-Χριστούγεννα

Χριστούγεννα οι οικογένειες έρχονται κοντά τα παιδιά περιμένουν με αγωνία τι θα τους φέρει ο Αγιος Βασίλης. Οι μαμάδες μαγειρεύουν μερικά κιλά φαΐ και αρχίζει το party!. ‘Έρχεται ο αγαπημένος θείος της μικρής που πάντα κάτι τους φέρνει. Η γιαγιά που έχει πάντα χαρτζιλίκι στην τσέπη για τα εκγόνια της, ο μπαμπάς βγάζει δύο καλά πούρα για αυτόν και τον αδερφό του και το πατροπαράδοτο τραπέζι ξεκινάει.
Αλήθεια που είναι ο μεγάλος σου αδερφός; Δεν είναι εδώ; Θα έρθει αλλά αργότερα, είναι στο internet café. Στο κάτω κάτω για τον Κώστα τη γιαγιά δε την βλέπει ποτέ και όποτε μιλά η μαμά γι’ αυτήν λέει ότι δεν την ήθελε νύφη και είναι κακιά γυναίκα για τον γιό της. Ο θείος; Μόνο πολιτικά ξέρει να μιλάει και τον βλέπουνε μόνο στις γιορτές και άμα έχει χρόνο. Η θεία του καλή και αυτή…η μαμά έλεγε ότι κακόπεσε ο αδερφός της στα νύχια της και ότι μόνο να επιδεικνύετε ξέρει. Στο κάτω κάτω τι έχουνε να πουν…; Θα τον ρωτήσουν πάλι φέτος πως πάει στο σχολείο και ο θείος του θα κάνει τον έξυπνο ρωτώντας τον για γκόμενες «Ναι εσένα περίμενα να με ρωτήσεις…».
Γι’ αυτό λοιπόν θα έρθει την ώρα του φαγητού. Θα κάτσει να φάει, θα απαντήσει τα τετμημένα ερωτήματα, θα το παίξει καλό παιδί και μπορεί να την ξανακάνει για το internet café αν το σκάσουν και οι φίλοι του.
Καλύτερο το χαζοκούτι από τους συγγενείς; Καλύτερο το δίκτυο από τον αγαπημένο φίλο της μικρής αδερφής του. Καλύτερο το ψεύτικο το κενό το απρόσωπο από τους ανθρώπους;
Καλύτερο για έναν πιτσιρικά που δεν έχει μεγαλώσει ακόμη αρκετά για να ξέρει να υποκρίνεται.

Καλά Χριστούγεννα ... μη φάτε πολύ και μου παχύνετε …

ΥΓ. Αυτό το post μου ήταν να αναρτηθεί σε δημοτικό περιοδικό αλλά ο «δαίμον» του τυπογραφείου, αρχισυντάκτρια του περιοδικού αποφάσισε σιγανά και ετσιθελικά να «κόψει» και αυτό και τα υπόλοιπα άρθρα των παιδιών που γράφουν – γράφανε χωρίς την έγκριση κανενός…

9 σχόλια:

tractatus είπε...

Είδες τα staze από τότε ξεκίνησαν....κι έγιναν προγράμματα για ανασφάλιστους....απο κάτι τέτοιες αρχισυντάκτριες εννοώ....
Πολύ καλό το άρθρο σου. Πότε το έγραψες; Πολύ πραγματικό και ώριμο.
Είναι αλήθεια ότι γι' αυτό η τηλεόραση έχει απορροφήσει την ελληνική οικογένεια...βλέπει τα μούτρα της στον καθρέφτη και συνεχίζει να νοιώθει ότι τα κάνει καλά αφού αυτό είναι το φυσιολογικό που κάνουν όλοι. Χωρίς όνειρα...μόνο να περνάει η ώρα.

αντωνης είπε...

Πολυ ωραιο ποστακι καρντασι. Θιγεις μεσα σε λιγες γραμμες ενα πολυ σοβαρο θεμα. :)

NdN είπε...

Πραγματικά φίλε ψαρά θιγεις ένα πολύ σοβαρό θέμα, αλλά εγώ πέρασα να πω ένα χρόνια πολλά και καλές γιορτες, γιατί ετοιμάζω βαλίτσα και σε 5 ώρες φεύγω για αεροδρόμιο.

Να περάσεις όμορφα στις διακοπές, να γεμίσεις μπαταρίες και τα λέμε ξανά από την νέα χρονιά!!

Grammateas είπε...

Εγώ πάλι δεν κατάλαβα και πολλά...Δημοτική υπάλληλος είσαι; Σήμερα πάντως πήρ το Δώρο Χριστουγέννων, ένας μισθό παρά κάτι, λόγω κρατήσεων και προβληματίζομαι πού να το επενδύσω!
ΧΟ ΧΟ ΧΟ...

fisherman είπε...

tractatus
Το έχω γράψει έδω και ένα χρόνο περίπου όταν για να καλύψουμε το δισέλιδο δου περιοδικού κάποια παιδιά απο το Κεντρο πληροφόρησης νέων έργαφαν. Εγω κάλυπτα άν δεν συμπληρώνονταν ο χώρος.
αντώνη
Τώρα που το ξαναδιαβάζω πάντως μου φαίνεται απαισιόδοξο για της μέρες αυτές.
ndn
Σου άφησα μία απάντηση στο δικό σου post αν δε σε δώ καλές γιωρτές ... δε χανόμαστε...
grammateas
Αγωράκι είμαι όχι κοριτσάκι...
Το δώρο το περιμένω και εγώ σήμερα.
Οντως η επένδυση θα είναι τεραστίων...

αντωνης είπε...

fisherman, σιγουρα εχει 2 οψεις το κειμενο σου. Κραταω παντα τα καλα και πεταω τα ασχημα :)

Grammateas είπε...

Κατα λάθος έγραψα "δημοτική"! Που 'ναι το δώρο, οεο...

Ανώνυμος είπε...

Περαστική καλημέρα πρωινή. Έχεις κάτι πολύ ιδιαίτερο στον τρόπο που γράφεις και μ αρεσε πολύ. Διάβασα αρκετά ποστ οπότε κάνω ένα γενικό σχόλιο. Η κάθε μέρα, η κάθε στιγμή, η κάθε μας σκέψη, από την πιο σπουδαία και σοφή μέχρι την πιο μικρή και καθημερινή, μπορέι να φορέσει τα καλά της και να λάμπει αρκεί να έχεις κανείς λίγο ταλέντο. Κι εσύ έχεις. Καλά Χριστούγεννα

Ανώνυμος είπε...

χρονια πολλα και επιτελους πατριδα...besitos...τα εχω παιξει απο το κρυο..