Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2008

Εγώ είμαι ο νόμος ρε!!!

Θα φαντάζονταν κανένας ότι αυτό θα μπορούσε να το πει μόνο ένας κακός μπάτσος (κοινώς σερίφης). Αυτό δεν είναι απαραίτητα σωστό… Υπάρχουν πολλοί που θα μπορούσαν να το πούνε… Ας πούμε ένας μεγαλομεσαίος βιοτέχνης (όπως αυτός που δούλευα παλιά)… και με το δίκιο του. Γιατί έχει κουβαλήσει την μισή Ελλάδα μέχρι που να κάνει το μαγαζάκι του εταιρία.
Όταν πάς σε μία μεγάλη εταιρία όμως δεν περιμένεις το ίδιο. Εκεί υπάρχουν στελέχη, προϊστάμενοι, υφιστάμενοι, οργάνωση γενικότερα. Έτσι νόμιζα τουλάχιστον. Δεν συμβαίνει όμως κάτι τέτοιο…
Ήρθε ο οργανισμός ύδρευσης τις προάλλες και πήρε δείγμα από τον βιολογικό μας και … καταλαβαίνετε τι έγινε!!! Το δείγμα χάλια! Τα μυαλά στα κάγκελα και τα νεύρα τσατάλια. Τελικά κατεβαίνει και το μεγάλο αφεντικό!
«ποιοι είστε εσείς; Τι θέλετε; Πώς μπήκατε μέσα;».
Είναι δημόσια υπηρεσία κύριε αφεντικέ μας ... μπαίνουν για να κάνουν δειγματοληψία στις βρομιές που ρίχνεις στο Θερμαϊκό και τον κάνεις σαν τα μούτρα σου, και είσαι αναγκασμένος να δώσεις δείγμα γιατί είναι θέμα δημόσιας υγείας αλλά που να πάρεις χαμπάρι!!!!….
«Άκου να σου πω!!! Εγώ είμαι αφεντικό εδώ! Από την πύλη και μέσα ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ»
Όπα λέω;;; Τελικά μερικά πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ. Το χρήμα αλλοιώνει τα πάντα! (ας το χα και γω και τα ξαναλέγαμε!). Η νοοτροπία δεν αλλάζει. Το αφεντικό είναι ο νόμος πάει τέρμα και τελείωσε! Μήπως έχει και δικαίωμα ζωής ή θανάτου; Να το ξέρουμε δηλαδή…να προσέχουμε.
Εεεεε μπάρμπα εσύ έχεις τα λεφτά δεν έχεις το δρεπάνι του χάρου!!! Ζείς μαζί μου, δίπλα μου! Αν σε πετύχω στο δρόμο μπορεί να βριστούμε για ένα παρκάρισμα!!!! Ψηφίζεις και εσύ όπως και εγώ. Αν αρρωστήσεις σηκώνεις και εσύ πυρετό σαν εμένα! Δεν διαφέρεις σε τίποτε το πήρες χαμπάρι;;;; ή όχι;;;;
Νόμος είναι ένας και υπάρχουν αυτοί που τον εφαρμόζουν και αυτοί που πρέπει να τον τηρούν!!! Τελεία και παύλα!!!
Μην ψάχνετε να βρείτε αναρχικούς μόνο με κουκούλα στο κεφάλι, δεν είναι μόνο αυτοί που ανοίγουν κεφάλια «υπεράνω νόμου». Υπάρχουν και αυτοί που πιστεύουν ότι διοικούν τον κόσμο!. Που είναι θεοί! Που μερικές φορές πιστεύουν ότι μπορούν να ορίσουν την ζωή των άλλων.

12 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν πρόκειται φιλαράκι μου να αλλάξει αυτός ο συγκεκριμένος. Αυτή η κατηγορία υποκειμένων είναι σχετικά χαμηλού IQ και έχουν κυριευτεί από τα πάθη τους. Η μόνη λύση είναι ο φυσικός θάνατος τους, έτσι ώστε να μην μπορούν να έχουν άποψη για τα πράγματα και να μην παρεμβαίνουν ή να το πούμε αλλιώς να βλέπουν τα ραδίκια ανάποδα. Μόνο με αυτόν τον τρόπο δεν θα ξαναδημιουργήσουν πρόβλημα.

Εσύ όμως το χεις και όποιος σου λέει το αντίθετο θα τον φάει το μαύρο το φίδι (χοντρό). Άντε... you relax something (σε άπταιστα περουβιανόαγγλικά)

Ανώνυμος είπε...

Αγαπητέ fisherman, συμμερίζομαι απόλυτα τις απόψεις σου. Αυτά και πολλά άλλα που περιγράφεις με έκαναν να αισθάνομαι Ξένος στη χώρα μου. Μερικές φορές νομίζω ότι στη Γερμανία αισθάνομαι λιγότερο ξένος... τουλάχιστον, εδώ και ένα χρόνο δεν άκουσα κανέναν να μου πει "Εγώ είμαι ο νόμος ρε".

Συνέχισε να γράφεις.

Grammateas είπε...

Όποιος κατέχει επιχείρηση σε αυτήν τη χώρα έτσι ακριβώς όπως τα περιγράφεις σκέφτεται και πράττει. Αν ήταν κανένας με ευαισθησίες δε θα άνοιγε επιχειρήση. Έτσι πάει. Μας πατάνε και για αυτό είναι τα αφεντικά. Βάζουν και τους ρουφιάνους μέσα στους υπαλλήλους και ελέγχουν και τις αντιδράδεις μας. Πρόσεχε fisherman αυτά να μην σου ξέφυγαν σε κανέναν εκεί.

tractatus είπε...

και ξέρεις τι λένε οι κυνικοι...."καινούργιος είσαι..θα συνηθείσεις"...Κοίτα μη συνηθίσεις! Ακόμα και το τι γράφεις είναι καλό. Δεν συμφωνώ με τον γραμματέα σε αυτό.

NdN είπε...

Φίλε Ψαρά,

κράτησε τα στοιχεία του και μόλις κάνουμε επανάσταση θα είναι από τους πρώτους που θα κρεμάσουμε από τις καμάρες τις Αριστοτέλους!!

Δυστυχώς τέτοιες συμπεριφορές έχω ακούσει ότι είναι συνηθισμένο φαινόμενο στην Ελλάδα. Θα συμφωνήσω με τον "γερμανό" φίλο. Αν κάτι τέτοιο λεγόταν από κάποιον ιδιοκτητη στην Αγγλία δεν θα ξεμπέρδευε στην τωρινή ζωή.

Και..η Ελένη έχει δίκιο. Μην συνηθίσεις!!

αντωνης είπε...

"ψαρα", δυστυχως ετσι ειναι με τα αφεντικα στην Ελλαδα!
Πολυ θα ηθελα να μαθω τι απαντησαν οι δημοσιοι υπαλληλοι.

οσο για σενα, τα εχουμε ξαναπει. Την παπια τωρα που εισαι νεος, αλλά με τα ματια και τα αυτια ορθανοιχτα. Και εκει μεσα τα απολυτως απαραιτητα απο κουβεντες.

tzonakos είπε...

Αυτη την κουβέντα "εγω είμαι ο νόμος εδώ" την έχω ξανακούσει πολλές φορές, απειλητικά απο αυταρχικά ανθρωπίδια παύλα αφεντικά που αν δεν ήταν αφεντικά μας δεν θα τους δίναμε σημασία.
Ομως, κι αυτός έχει μια ίδια ψήφο, όπς εσυ, εγω κι ο καθένας.
Δυστυχώς δεν θέλουν να αντιληφθούν πως αυτά που κάνουν και παρανομούν, βλάπτουν άλλους.
Τσακώθηκα το καλοκαίρι με τύπους που πέταξαν πλαστικά σε ενα δάσος στη Χαλκιδική και παραλίγο να τις φάω κιόλας.
Ειναι οι ίδιοι που δεν τους ενδιαφέρει κανένας άλλος και μετά ψηφίζουν και αυτοί σαν νομοταγείς για το καλό "όλων".
Τραγική διαπίστωση.

tractatus είπε...

Να θυμίσω κάτι: Πριν απο εμάς ήταν πέρασαν πολλές γενιές πο βάλθηκαν να κάνουν τον κόσμο καλύτερο. Τι να απαριθμήσω τώρα....θα σα πώ μόνο ότι στην Ελβετία οι γυναίκες ψήφισαν για πρώτη φορά....το 1974! Το ξέρατε;
Εχει χυθεί αίμα για να λέμε αυτό που πιστεύουμε και αυτό που διαπιστώνω είναι ότι τα πάντα γίνονται σχεδόν για να ξαναγυρίσουμε τάσκιαζε η φοβέρα και τα πλάκωνε η σκλαβιά...η ανεργία...τα δάνεια ....η ακρίβεια! Δηλαδή είμαστε ακόμα στα ίδια με άλλες αφορμές;;;;

fisherman είπε...

Είμαι νέος στη δουλειά αυτή, έχω διοικητική θέση με καλά λεφτά θα έλεγα (λιγότερα από όσα αξίζει η θέση… πάντως, δεν με ενοχλεί αυτό… πρέπει να το αποδείξω ότι το αξίζω να πάρω και άλλα). Δεν πιστεύω ότι πρέπει να πεθάνουν τέτοιοι άνθρωποι ούτε να τους κρεμάσουμε στην καμάρα. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να μάθουν που είναι η πραγματική τους θέση… και μη νομίζεται ότι δεν το ξέρουν. Αυτοί οι άνθρωποι είναι σαν τους ευνούχους που το παίζουν άντρες για να κρύψουν την ανεπάρκειά τους… Ναι κάνω την πάπια γιατί η… eurobank…! Με απειλεί! «Αγοράζω» κάθε μέρα ότι ακούω και μαθαίνω για να μπορέσω να πουλήσω καλά!!! Και ακριβά!
Οι άνθρωποι αυτοί είναι η αιτία που ωθούν άλλους ανθρώπους στο δρόμο να σπάνε βιτρίνες! Γιατί κάποτε προσέφεραν, και κάτι τέτοια αφεντικά τους έδειξαν ότι ο κόσμος είναι άδικος και σκληρός!

Ανώνυμος είπε...

Κανείς δεν είπε ότι πρέπει να πεθάνουν αυτοί οι άνθρωποι, απλά έκανα την διαπίστωση ότι δεν αλλάζουν, οπότε και με το φυσικό θάνατο θα σταματήσουν να επηρεάζουν. Είναι στην ανθρώπινη φύση η εκμετάλλευση του άλλου, οπότε και επειδή όλοι εδώ έχουν διαφορετική άποψη, αυτό αυτομάτως μας κάνει ανώμαλους! :)

tractatus είπε...

Ψαρά μοθ: Παιδεία και Πολιτισμός ή γιούργια και φασισμός...μόνο που το πρώτο είναι το δυσκολότερο και, φυσικά το ξέρουμε όλοι και τόχουμε δεί στο πετσί μας...αλλά και στην ιστορία που δεν διδάσκει αλλά διδάσκεται...;0)

fisherman είπε...

nvll
Ξέρω τι κουμάσι είσαι το λόγου σου!!!! χα χα χα πλάκα κάνω γιά σου κουμπαρούλι μου!!!
tractatus
Γιατί ρε γαμώτο πάντα το σωστό να είναι και το δύσκολο...;;;