Δευτέρα 17 Μαρτίου 2008

Πολιτικό σχόλιο

Δεν ανήκω στους Παπανδρεϊκούς ούτε και στους Βενιζελικούς όπως μερικοί φαντάζονται ή υποθέτουν. Ανήκω σ’ αυτούς που πιστεύουν στον σοσιαλισμό και δεν ξέρουν αν το κόμμα που ψηφίζουν είναι ακόμη σοσιαλιστικό ή όχι. Αυτό που κρατάω εγώ από το όλο συνέδριο είναι η φράση που επικράτησε στο τέλος «έξω οι ex από το πολιτικό συμβούλιο!» Αυτό ναι! είναι αρχηγική κίνηση. Είναι μία στροφή που ελπίζω να ολοκληρωθεί.
Συνδυάζεται άριστα και με τον ρόλο του εκάστοτε εκλεγμένου στη βουλή ανθρώπου. Τι εννοώ;
Πολύ απλά ο βουλευτής είναι ο άνθρωπος εκείνος που εμείς ψηφίζουμε – επιλέγουμε να κάνει μία δουλειά: Να διοικήσει. Είναι, με άλλα λόγια υπάλληλός μας και όχι αφεντικό.
Εμείς ! Του λέμε τι να κάνει ανεξάρτητα από τα λεφτά που του δίνουμε. Την πολιτική που θα εφαρμόσει την επιλέγουμε εμείς όχι αυτός από μόνος του. Βάση αυτού δεν έχει καμία θέση σε ένα πολιτικό συμβούλιο που ανήκει σε ένα κόμμα που στηρίζεται στο λαό.
Μακάρι να λειτουργήσει σωστά το νέο σχήμα γιατί το... πλοίο μπάζει νερά...!

6 σχόλια:

www.katagelies.gr/katagelies/ είπε...

Καλησπέρα

Ανώνυμος είπε...

Μόλις διάβασα στο blog σου μια φρέσκια άποψη στα πράματα. Νομίζω η κίνηση αυτή δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι. Ίσως η μόνη λύση είναι η παραίτηση του κ. Παπανδρέου και να αναλάβει ξένος manager ο οποίος θα προσπαθήσει να επαναφέρει το ΠΑΣΟΚ στην εξουσία, που με τη σειρά του θα κάνει τα ίδια λάθη με αυτά που κάνει η ΝΔ. Είναι θέμα νοημοσύνης και ικανότητας. Οταν υπάρχει έλλειψη απο αυτά υπάρχει και αδιέξοδο.

NdN είπε...

Φίλε Ψαρά,

Δεν ξέρω γιατί στο κρύβανε τόσο καιρό, αλλά θα σου πω την αλήθεια. Το κόμμα που είμαστε δεν είναι Σοσσιαλιστικό. Είναι ένα τυπικό κεντροαριστερό κόμμα. Ενα κόμμα που έχει ως βασική αρχή την ανάπτυξη με κονωνικό πρόσωπο. Σοσσιαλιστικό κόμμα που μετοχοποιεί τις μονοπωλιακές κρατικές επιχειρήσεις, συγγνώμη αλλά δεν θα μπορούσε να υπάρχει. Επομένως και εμείς είμαστε κεντροαριστεροί. Σοσσιαλιστές μπορούμε να λεγόμαστε μέσα στην ελλάδα γιατί κανείς δεν είναι πιο σοσσιαλιστής από εμάς. Αλλά έξω μην πεις ότι επί 20 χρόνια είχαμε σοσσιαλιστική κυβέρνηση γιατί δεν θα μπορείς να παντήσεις στις ερωτήσεις τους.

Από εκεί και πέρα με την πρόταση του Γιώργου για τη σύνθεση του ΠΣ θα συμφωνήσω και εγώ. Για την τελευταία σου πρόταση δεν αρκούν οι ευχές και οι μακαρισμοί. Πρέπει να παλεψουμε όλοι μας!
Καλό ΣΚ!

Ανώνυμος είπε...

Η ελπίδα έχει πεθάνει από καιρό για οτιδήποτε. Δεν μπάζει απλώς νερά, βούλιαξε. Και όχι μόνο αυτό το καράβι. Και γέμισαν και τα καθαρά νερά μας βρωμιά. Αν φωνάξουμε βοήθεια δεν θα μας ακούσει κανείς. Φορέστε σωσίβια και βουρ, δεν υπάρχει άλλη λύση.

Καλησπέρα ψαρά μου

phlou...flis είπε...

Πάντα πίστευα στο Κέντρο και λίγο αριστερότερα. Στην 20ετία του ΠΑΣΟΚ (και συμφωνώ με τον ndn) απογοητεύτηκα. Το θέμα δεν είναι αν μπάζι, αλλά αν αυτοί βρήκαν από πού μπάζει, κάτι που νομίζω πως ο κόσμος το ξέρει. Ομως ελπίζω!

fisherman είπε...

Το καράβι μπατάρει άσχημα ακόμη και τώρα. Μόλις είπαμε αντε και καλή αρχή ήρθε και το ασφαλιστικό να επιβεβαιώσει οτι μας κάνουν ότι θέλουν. Υπάρχουν γιατί δεν υπάρχουμε εμείς...!
Freedula
Να βάλουμε σοσίβια αλλά προς τα πού να κολυμπήσουμε δεν ξέρω...
ndn
Τη λέξη μετάλλαξη την ξέρεις αυτό υποστήκαμε σε λάυως όμως κατέυθυνση οχι σύμφωνα με την εξελικτική ανάγκη
phlou...flis
Δεν μου φαίνεται να είναι και τόσο στεγανό ωστε να μπάζει μόνο απο ένα σημείο μάλλον είναι διάτρητο και τε ξέρουν οι παλιοί και ίσως είναι και ο λόγος που βάλανε τα "νιούφια" να βγάλουν το φίδι απο την τρύπα ...