Κυριακή 10 Αυγούστου 2008

Επιστοφή στην πραγματικότητα

Καλά ήταν αλλά όλα τα καλά κάποια στιγμή τελειώνουν....
Περάσαμε όμορφα και ήσυχα σε ένα μέρος που αν και κάθε χρόνο βουλιάζει από κόσμο έχει και μέρη που είσαι σόλο... (αρκεί να βαφτίσεις το αμαξάκι σου jeep ...!).
Γυρνώντας όμως πίσω και μπαίνοντας ξανά σε ρυθμούς πόλης όσο και αν αυτή είναι άδεια ακόμη έχω να κάνω τις εξής παρατηρήσεις ...
Τι παθαίνει ο Έλλην που ξαφνικά από γιδοβοσκός γίνεται επιχειρηματίας? ΣΟΚ (χωρίς δέος..)

Έτσι πάθανε και οι Θασότες ... Ξαφνικά από τα κατσίκια και τα πρόβατα νοικιάζουν το πατρικό της μαμάς τους και χτίζουν επάνω στον αιγιαλό εκεί που σκάει το κύμα.
Η ασθένεια λέγεται Χαλκιδικίτιδα ! μιας που τα κρούσματα άναρχης δόμησης, οικοπεδοποίησης των πάντων ξεκίνησαν από εκεί!. Από εξυπηρέτηση μέτρια γενικότερα. Αποτελείς μέρος ενός ευρύτερου κύματος τουριστών που θα πάνε στο νησί πεινασμένοι για καλό φαΐ, όχι με την έννοια του φρέσκου αλλά με την έννοια οτι θα το φας δίπλα στην θάλασσα... Τώρα τι θα φας είναι άλλο θέμα.

Η έννοια της σταθερής πελατείας για αυτούς δεν υπάρχει, ή μάλλον έχουν δώσει λάθος ορισμό. Σταθερή πελατεία σε ένα τουριστικό μέρος δεν είναι ο ντόπιος ... σταθερή πελατεία είναι ο τουρίστας με την οικογένειά του που θα έρθει για 10 μέρες στο νησί και θα φάει στο μαγαζί σου τις 6 ! αφήνοντάς σου από 60 με 70 euro την φορά, και θα σε συστήσει στον επόμενο πελάτη! ... Αλλά πού να τα πιάσετε αυτά ... είναι ψιλά γράμματα ....

Τέλος πάντων καλά περάσαμε ξεκουραστήκαμε και αυτό που περιγράφω είναι τα πρώτα στάδια της παρακμής ενός τουριστικού θέρετρου που αναπτύσσεται άναρχα και με σκοπό το πρόσκαιρο κέρδος.

ΥΓ 1 Οι Χαλκιδικιότες είναι τυχεροί γιατί έχουν πλακώσει οι φραγγάδες από το ανατολικό block και τους αφήνουν λεφτά με ουρά (έμποροι όπλων, ηρωίνης κτλπ χε χε αστειεύομαι ...) γιατί από Έλληνες μόνο τα σαββατοκύριακα με καφέ από το σπίτι πηγαίνουμε...

ΥΓ 2 Ελπίζω να περάσετε όοοοοοοολοι πολύ καλά και να μην ανοίξετε το χαζοκούτι για πολλές μέρες.

ΥΓ 3 Θα γράψω και για το ψάρεμα κάτι αργότερα.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://emersonmatematica.blogspot.com

Matrix είπε...

Welcome back, αντε να γυρνάτε εσείς να φεύγουμε οι υπόλοιποι :)

όσο για τον ορισμό της πελατείας και τα φαινόμενα αντιμετώπισης, συμβαίνουν και αλλού ...

fisherman είπε...

Γεια Martix καλά να περάσεις

NdN είπε...

Αυτό που λες για τη Χαλκιδική το είπα και εγώ! Και εκεί που είχε αρχίσει να πατώνει η κίνηση τα τελευταία 2 χρόνια, που ο δρόμος και τα σπίτια ήταν γεμάτα και τα μαγαζιά ήταν άδεια (που πολύ ΜΕ άρεσε) ήρθαν αυτοι οι Ρώσσοι και τα ξανάλλαξαν! Ευτυχώς φέρανε μαζί τους και τις Ρωσσίδες! ;)

Χαίρομαι που πέρασες καλά φίλε Ψαρά! Καλό κουράγιο τώρα!