Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2007

Οι καταλήψεις και ο.. Φυρερ

Μπήκε ο χειμώνας και άρχισαν οι καταλήψεις...
Άντε πάλι από την αρχή θα μου πεις Όλοι νομίζουν ότι το πρόβλημα είναι το άρθρο 16. Ναι δεν αμφιβάλω ... είναι πρόβλημα αλλά μήπως είδε κανείς κανένα από τα αιτήματα που έπονται του άρθρου 16;
Μίλησε κανείς για 35 παιδιά ανά τάξη;;; Μίλησε κανείς για ταβάνια που στάζουν; Για σχολεία τρόγλες.
Σήμερα σε ένα σχολείο στη Θεσσαλονίκη έγινε σαματάς ... Διευθυντής κράτησε τις πόρτες ανοιχτές με το ζόρι, και από ότι άκουσα οι μαθητές ήχον πάρει την απόφαση μετά από ενυπόγραφη ψηφοφορία.
Το γέλιο είχε η αστυνομία, που ζήτησε την επιβεβαίωση του γνησίου της υπογραφής των παιδιών (σωστοοοο...).
Μπορεί και να είχε δίκιο η μπατσαρία... δε ξέρεις.
Αλλά ο διευθυντής βγήκε στο ραδιόφωνο (ράδιο Θεσσαλονίκη 94.5) και αποκαλούσε το σχολείο "Σχολείο μου" , "Το δικό μου σχολείο" κτλπ
Μεγάλεεεε δεν είναι δικό σου ...
Ει ναι δικό μας ...
Και εσύ υπάλληλός μου που σε πληρώνω για να κάνεις τη δουλειά ...
Το έπιασες ή είναι πολύ βαθύ για σένα...
Άντε τώρα πάνε να δώσεις κάνα χέρι ξύλο στη γυναικούλα σου για τι για τέτοιο σε κόβω.

2 σχόλια:

vagnes είπε...

Παρολο που πιστευω πως ενα απο τα προβληματα στην παιδεια ειναι οι καθηγητες και ο συνδικαλισμος τους, δεν νομιζω πως η κριτικη μας πρεπει να φευγει απ' τα ορια.
Ειναι υπαλληλοι συμφωνοι, που δεν κανουν ολοι καλα τη δουλεια τους, οπως αλλωστε οι πιο πολλοι Δημ. υπαλληλοι, αλλα για να κανει καποιος σωστα τη δουλεια του στον τοπο μας, εκτός απο την συνειδηση του πρεπει να εχει και ενα κρατος που να φροντιζει, να ελεγχει και να συντονιζει τη λειτουργια των σχολειων της παιδειας γενικοτερα.
Για να γινει αυτο στην Ελλαδα, τουλαχιστον θα πρεπει να μιμηθουμε καποιο προηγμενο μοντελο αλλης χωρας, αφου δικο μας δεν βλεπω να αποκταμε.
Το μοντελο αυτο κατα την αποψη μου ειναι κρατος ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ απο τις εκαστοτε κυβερνησεις. Μονο τοτε θα αρχισουμε να βελτιωνουμε τις υποδομες και να οικοδομουμε σε σταθερα θεμελια την παιδεια αλλά και το δημοσιο τομεα γενικως.
Οι καθηγητες ειναι αυτοι που θα κληθουν στο νεο περιβαλλον (αν το αποκτησουμε ποτέ) να ηγηθουν για να περασουν πρωτα στα παιδια μας και μετα σε εμας το οραμα του ανεξαρτητου και ευσεινηδητου πολιτη.

Η απαξιωση των καθηγητων δια στοματος μας κανει μεγαλυτερη ζημια στα παιδια μας παρα στους ιδιους.

fisherman είπε...

Δικαίως ενίστασαι για το στυλάκι μου …
Ίσως ήμουν λίγο υπερβολικός. Ο λόγος όμως που τα πήρα ήταν ότι ένας άνθρωπος που εμπιστεύονται ένα ολόκληρο σχολείο πρέπει να είναι κάτι παραπάνω από απλός υπάλληλος. Διαχειρίζεται χρήματα, έχει την ευθύνη της ασφάλειας των παιδιών, πρέπει να είναι ο «καπετάνιος». Έχεις δίκιο αν το κράτος σε διορίσει σαν διευθυντή σε μία τρώγλη είναι λογικό να νιώθεις οτι το σύστημα σε πέταξε στα σκουπίδια … σε αδίκησε. Που διάθεση να δουλέψεις …
Αλλά δεν παύεις να είσαι ο καπετάνιος.
Πες μου τώρα …
Οι … ναύτες μαθητές θα σεβαστούν το σχολείο τους προστατεύοντάς το από περαιτέρω φθορές κατά την κατάληψη;;;.
Ο … καπετάνιος πάντως δεν σεβάστηκε τους «ναύτες» του.
Το πλοίο είναι στο… έλεος της διάθεσης του πληρώματος…