Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2007

Πάλι μου ρε συ Γιώργο…



Όλα καλά κάναμε εκλογές, ήρθε πολύς κόσμος, η διαδικασία πήγε μάλλον καλά και βγάλαμε και αρχηγό με μεγάλο ποσοστό! Είναι αδιαμφισβήτητος και έχει πλέον όλη την ευθύνη πάνω του. Βγήκε λοιπόν το βράδυ και έκανα τις δηλώσεις του. Ωραίες, ενωτικές, με όραμα και στο τέλος …. Νααατα μας… «Θα πάρω τις αποφάσεις ΜΟΥ….». Γιατί πάλι σε Γιωργάρα ΜΟΥ; Αφού δεν σου βγαίνει ρε παλικάρι μου, δεν σε παίρνει πως το λένε γιατί το κάνεις. Όλα ενωτικά όλα συλλογικά αλλά αποφάσεις εσύ πάλι, δε ρωτάς κανένα πάλι; Ή ρωτάς πάλι τους ίδιους.
Είπα σ’ αυτό το Post να γράφω τις αλήθειες που πιστεύω και αυτό κάνω. Κύριε Γιώργο (και όχι ΓΑΠ …) είστε ο καπετάνιος σε ένα πλοίο με μεγάλη ιστορία και παρελθόν. Χρειάζεστε βοήθεια από ανθρώπους που έχουν την δυνατότητα να το κάνουν. Αν αποφασίσετε πάλι να τα κάνετε όλα μόνος σας, πάλι λάθη θα κάνετε. Γιατί μπορεί να έχετε την γνώση, μπορεί να είστε ο αρχηγός, αλλά εκλεχθήκατε δεν διοριστήκατε, και μαζί με εσάς και άλλοι κρίθηκαν και ψηφίστηκαν. Καλό αυτό που αναφέρετε περί συλλογικής διακυβέρνησης, αλλά σε όλα τα στάδια της όχι μόνο εκεί που φαίνετε να σας βολεύει. Αφήστε λοιπόν τα μου και συνεργαστείτε με όλους.
Ήπαμε αρχηγός ναι αλλά όχι και στην ασυλία... αυτά περάσανε...

3 σχόλια:

Elias είπε...

Καλή παρέμβαση,πολύ χρήσιμη..Ελα αν θες να σχολιάσεις και την δική μου...

NdN είπε...

Καλημέρα,

Έχεις απόλυτο δίκιο στο δεύτερο μισό του κειμένου σου. Πράγματι ο ΓΑΠ χρειάζεται βοήθεια από όλους μας. Όπως σωστά γράφεις, αν αποφασίσει να τα κάνει όλα μόνο του, θα κάνει λάθη.
Ωστόσο, θέλω να σε ρωτήσω κάτι άλλο. Αν αντί για ενικό «…ΜΟΥ…» χρησιμοποιούσε πληθυντικό και έλεγε «…Θα πάρουμε τις αποφάσεις ΜΑΣ...» δεν συμφωνείς ότι θα βρισκόντουσαν και κάποιοι να γράψουν «Μα καλά, πάλι με τον Τσουρα, τον Αθανασάκη και την Μαριλένα θα αποφασίζει» ή ακόμα χειρότερα «Μήπως με το ΜΑΣ εννοεί την οικογένεια του δηλαδή την μαμά Μαργαρίτα και τον αδερφό Νίκο?»
Για να μην παρεξηγηθώ, δεν εννοώ ότι εσύ θα το έγραφες αυτό, αλλά απλά λέω ότι όπως και να εκφραζόταν πάντα θα υπήρχε ένας αντίλογος. Εγώ από το κείμενο σου κρατάω το δεύτερο μισό, εκεί που κρύβεται και η ουσία….στην συνεργασία με όλους.

fisherman είπε...

Θα μπορούσε να είναι σαφής και να ξεκαθαρίσει τι ήθελε να πεί. Με το μού ή με το μας αν το επέλεγε. Το άφησε όμως μετέορο. Θα βούλωνε πολλά στόματα αν καθόριζε σωστά την φράση του. Πιστεύω όμως οτι δε θέλει.