Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2007

Παπανδρέου Vs Βενιζέλος = Νικητής ΝΔ!!!

Διάβασα τις δηλώσεις του Ε. Βενιζέλου στο http://evenizelos.blogspot.com/ και εκεί που στάθηκα ποιο πολύ είναι φυσικά στην δήλωση του περί ρεύματος στο ΠαΣοΚ. Η δήλωση είχε ως εξής
«Συγκροτήθηκε ένα μεγάλο, δυναμικό, ριζοσπαστικό, αισιόδοξο ρεύμα. Νιώθω πραγματικά μεγάλη τιμή και μεγάλη ευθύνη, γιατί ένα τέτοιο ρεύμα εκφράζεται μέσα από την υποψηφιότητά μου».
Δεκτό κύριε Βενιζέλε μας… Υπάρχει μία τάση στο κίνημα που διαφωνεί με την ακολουθούμενη έως τώρα γραμμή… Αλλά εσείς την εκφράζετε; Πως είστε τόσο σίγουρος. Εγώ πάλι δεν το πιστεύω. Έχω την εντύπωση ότι κάτι πάει να κουκουλωθεί εδώ. Δεν πιστεύω ότι η τάση αυτή εκφράζεται από εσάς. Απλά δεν υπάρχει κάτι καλύτερο προς το παρόν γι’ αυτούς που είναι αντίθετοι με την έως τώρα ακολουθούμενη πολιτική. Διάλεξε δηλαδή ο κόσμος το λιγότερο κακό.
Δήλωσε φυσικά παρακάτω ότι
«Αντίπαλός μας ήταν και είναι η συντήρηση, η Δεξιά και η κυβέρνησή της. Όλοι όσοι μετείχαμε στην σημερινή διαδικασία, έχουμε έναν κοινό στόχο: Τη νίκη του ΠΑΣΟΚ. Γι' αυτή την νίκη, θ' αγωνιστούμε όλοι μαζί
Άντε καλά σε πιστέψαμε τώρα… Δε «παίζεις» για αριστερός ρε Βαγγέλη μη το παλεύεις. Όταν βγαίνεις και λες ότι εγώ θα νικήσω τον Καραμανλή δεν είσαι αριστερός… Είσαι μάνατζερ. Η αριστερά δε θέλει μάνατζερ, θέλει αρχηγό.
Ο Γ. Παπανδρέου τουλάχιστον δεν είπε ότι θα κερδίσει… και να το έλεγε ποιος θα τον πίστευε… Πέραν τούτου όμως, πρέπει να δει καλά τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας. Έχει απέναντι του ένα μεγάλο ποσοστό εν δυνάμει ψηφοφόρων του ΠαΣοΚ που είναι δυσαρεστημένοι με την γραμμή που ακολουθείται. Θα πρέπει λοιπόν να δει το γιατί της όλης υπόθεσης και όχι το ποιος. Ελπίζω πως θα το κάνει. Αν όχι τότε στις άλλες εκλογές θα μαλώνουμε με το ΣΥΡΙΖΑ… και η δεξιά θα κάνει πάρτι!.
Η Ν. Δημοκρατία τώρα ξεκινάει το χορό στο «πτώμα» της αξιωματικής αντιπολίτευσης… Βάζει θέμα το άρθρο 16 ξέροντας ότι αυτό θα προκαλέσει αναταραχή στο ΠαΣοΚ που δεν έχει σαφή θέση (και σε αυτό το θέμα). Το γλέντι άρχισε και ο Κωστάκης το μόνο που χρειάζεται να κάνει, είναι να αναδεικνύει θέματα στα οποία οι δύο κυρίως υποψήφιοι έχουν αντίθετες γνώμες. Ξέρουν ότι αυτό θα προκαλέσει πόλωση και αναταραχή.

Εγώ λέω να βλέπουμε να μαθαίνουμε … Οι τύποι δε παίζονται μας κάνουν ότι θέλουν.

Αν καταφέρουμε να δούμε έξω από τα στενά κομματικά μας συμφέροντα θα παρατηρήσουμε ότι από αυτές τις εκλογές κέρδισε η δεξιά γιατί βρήκε μερικές δεκάδες θέματα που θα μπορούσαν να διασπάσουν (τουλάχιστον σε επίπεδο κορυφαίων στελεχών) το ΠαΣοΚ.
Άντε τώρα Γιωργάκη να σε δω πως τα πας και με φουρτούνα …

4 σχόλια:

proedros είπε...

cΔεν καταλαβαίνω γιατί ο Βαγγέλης δεν δικαιούται να θεωρεί τον εαυτό του κερδισμένο από τις εσωκοματικές εκλογές. Είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι,περίπου 300.000 σύντροφοι (...και συντρόφισες) στήριξαν την υποψηφιότητα του. Το ρεύμα το πληρώνουμε όλοι στη ΔΕΗ...αστειεύομαι.
Θεωρώ ότι όλος αυτός ο κόσμος περιμένει κάτι διαφορετικό και παραμένει πιστός στις αρχές του κόμματος,πιστεύει στο σοσιαλισμό.
Δεν είναι εύκολο στις μέρες μας, να σηκώσεις τον κόσμο από τον καναπέ του, να τον βάλεις να περιμένει στις ουρές και να πληρώσει και δυο ευρώ, έτσι για πλάκα.
Όλοι ελπίζουμε, όλοι περιμένουμε κάτι νέο, και κυρίως όλοι ανησυχούμε.
Ας σταματήσουμε να αναμασούμε αυτά που θέλουν οι δημοσιογράφοι...
Αλλίμονο αν είχαν όλοι τις ίδιες απόψεις μέσα στο κίνημα.
Στο κάτω κάτω κοντός ψαλμός αλληλούια...αν ο Βαγγέλης έχει άλλες βλέψεις, θα φανεί...

fisherman είπε...

Η αλήθεια είναι οτι βρισκόμαστε σε μία κατάσταση αναμονής. Ακόμη γίνεται η ποιότική εκτήμηση των αποτελεσμάτων και ελπίζω να μην παρεξηγηθούν τα αποτελέσματα.

Elli είπε...

Θα ήθελα να σας θέσω έναν προβληματισμό σχετικά με την τελευταία φράση του κειμένου σε αυτό το post:

Άντε τώρα Γιωργάκη να σε δω πως τα πας και με φουρτούνα …

@fisherman: μήπως η φουρτούνα αυτή θα είναι φουρτούνα για το ΠΑΣΟΚ? Αν υπάρξει βέβαια τέτοια "φουρτούνα". Όπως έχω ξαναγράψει στο blog αυτό, θέλω να είμαι αισιόδοξη οπότε ελπίζω ότι δεν θα σταθεί κανένας τροχοπέδη στο δρόμο του ΠΑΣΟΚ για την αλλαγή και την εξουσία. Αλλά τονίζω ότι δεν είναι ο Παπανδρέου ο οποίος κρίνεται για την πορεία του ΠΑΣΟΚ αλλά όλα του τα στελέχη, από τους βουλευτές μέχρι τους συμβουλάτορες, τη νεολαία, τα στελέχη τοπικών οργανώσεων, οι συνδικαλιστές....

fisherman είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο ο καπετάνιος όμως ορίζει με ποιούς θα "δουλέψει το καράβι". Εγώ το έχω γράψει και παλιότερα είμαι 100% κεντρόος και πιστεύω οτί εμείς έχουμε την ικανότητα να βοηθήσουμε. Το θέμα είναι αν αυτή τη φορά αξιοποιηθούν σωστά αυτά που μπορούμε να προσφέρουμε.