Τρίτη, 27 Μαΐου 2008

Λίγες σκέψεις...

Η εισαγωγή

Μετά από το τρελό πήξιμο που τραβάω στη δουλειά προσπαθώ να βρώ λίγο χρόνο να γράψω. Αλλά αυτό δεν είναι πάντοτε εφικτό, πόσο μάλλον να επισκεφτώ κάποιον άλλο blogger. Βρέθηκα σε ένα χώρο (εργασιακό) που η διοίκηση αποφάσισε να κάνει την αλλαγή προσλαμβάνοντας νέο κόσμο με σκοπό να αλλάξει λίγο τα μέχρι τώρα δεδομένα. Προφίλ εταιρίας μεγάλη με προσωπικό άνω των 200 ατόμων με ικανότητες παραγωγής πολύ μεγαλύτερες από αυτές που είχα συνηθίσει να βλέπω. Ευθύνη πολύ μεγαλύτερη για μένα που προσλήφθηκα σαν υπεύθυνος διασφάλισης ποιότητας (ΟΥΑΟΥ!!!).

Η λογική

Ένας τεράστιος γίγαντας που έχει πια γεράσει. Η κουβέντα που ακούς από τους παλιούς είναι «αααα… αυτό δεν γίνεται …». Η παραγωγή έχει κάτσει και είναι σταθερή σε επίπεδα που από βιομηχανία που ήξερε να στοκάρει τώρα παράγει κατά παραγγελία.

Η σκέψη

Ναι ΟΚ η εμπειρία είναι ένα σημαντικό προτέρημα αλλά πότε αυτή συναντάει την στασιμότητα; Άραγε υπάρχει κανείς που τα έχει δοκιμάσει όλα, έτσι ώστε να πει «αυτό δεν γίνεται»;

Η συσχέτιση

Η καθημερινότητα μας είναι γεμάτη με ανθρώπους που … έχουν την εμπειρία!.

Σε ανθρώπους που έχουν την ιδέα είμαστε ελλιπείς.

Το Αποτέλεσμα - Συμπέρασμα

Το κορίτσι μου με κατηγορεί ότι σκέφτομαι σαν δεκαοχτάχρονος

Αυτό ελπίζω να μην αλλάξει ποτέ …

Γιατί τουλάχιστον δεν θα γεράσω …

Και δεν θα αποκτήσω «εμπειρία» ποτέ …

ΥΓ Ndn έχεις δίκιο … λίγος χρόνος πάντα υπάρχει …

5 σχόλια:

NdN είπε...

Καλά τα λες φίλε Ψαρά!

Η εμπειρία είναι σίγουρα χρήσιμη, αλλά ουσιαστικά σημαίνει στασιμότητα μιας και εμπειρία αποκτάς σε κάτι που κάνεις πολύ καιρό.

Αυτό που αλλάζει στην εποχή μας και που πρέπει να έχει ο εργαζόμενος είναι να μπορεί να προσαρμόζεται. Και αυτό θέλει και μία εταιρία. Για να γίνει αυτό χρειάζεται και νέες ιδέες για να ακολουθησουν την "αλλαγή".

Χρόνος πάντα βρίσκεται για τα σημαντικά, αρκεί να το θέλεις! Δε με πειράζει καθόλου που δεν περνάς, αρκεί να γράφεις και να δίνεις το παρών!

Καλό βράδυ φίλε!

nvll είπε...

Συνήθως όταν κάποιος λέει ότι έχει εμπειρία και "αυτό δεν γίνεται" συνήθως από μέσα του λέει: "ωχ μωρέ τι μας λέει τώρα και αυτός, δεν μας αφήνει στην ησυχία μας, εντάξει ξέρει δεν λέω ότι δεν ξέρει, αλλά και τι να κάνουμε, δηλαδή να κάνω πίσω, να φανώ άσχετος, άσε με τώρα έχω και πονοκέφαλο."

Επίσης, συνήθως οι "αλλαγές" στις εταιρίες σημαίνει ότι κάνεις περισσότερη δουλειά και άραγε υπάρχει κίνητρο για να δουλέψεις πιο καλά;

Χαιρετισμούς

Freedula είπε...

Ο φόβος μην αποβεί κάποιος καλύτερος από μας και χάσουμε τα κεκτημένα μας είναι πάντα εδώ να βροντοφωνάζει "σκάσε και πήγαινε με το ρεύμα" ή με το ρέμα

Καλό μήνα

fisherman είπε...

Ο φόβος οτι κάποιος άλλος σκεύτεται διαφορετικά ή καλύτερα είναι αυτό που κρατάει τον κόσμο στάσιμο.
Μία ομάδα όμως ανθρώπων δεν μπορεί να προοδεύσει εάν δεν εκμεταλλευτεί νέες ιδέες.

exoaptonkyklo είπε...

Ομορφες σκεψεις, ομορφο μπλογκ fisherman.Keep going.