Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2008

Να μην αφήσουμε τη φλόγα να σβήσει!

Το είπα και στο προηγούμενο post που έκανα ότι αυτό που συνέβη είναι μία ακόμη ευκαιρία όπως τόσες ευκαιρίες που είχαμε στο παρελθόν να δούμε μία αλλαγή, κάτι που να μας δώσει μία ελπίδα για την συνέχεια. Τελικά πολλές από αυτές τις ευκαιρίες τις χάσαμε (για να μην πω όλες …) γιατί κάθε φορά το σύστημα κατάφερνε να «καταπιεί» ότι καινούριο έβγαινε στην επιφάνεια. Ίσως οι συνθήκες δεν ήταν κατάλληλες, ίσως οι άνθρωποι ήταν «λίγοι», δεν μπορώ να ξέρω παρά να κάνω υποθέσεις … Αυτή είναι ακόμη μία τέτοια ευκαιρία και δεν πρέπει να την αφήσουμε να χαθεί.
Δεν είναι ευχολόγιο αυτό που γράφω, είναι προτροπή για δράση, είναι προτροπή για να ψάξουμε να βρούμε όλοι ένα τρόπο να ακουστεί η φωνή όλων αυτών που διαφωνούν με την σαπίλα και την αδράνεια που ζούμε.
Αρκετά με το θρήνο και τα συγκινητικά αφιερώματα στον Αλέξη… Αν μείνουμε μόνο σε αυτό τότε το χάσαμε το παιχνίδι. Θα πούμε ένα φαρδύ - πλατύ «ζωή σε μας» και τέλος.
Πρέπει να κουνηθούμε, να ξυπνήσουμε, να ψάξουμε να βρούμε τρόπους να επικοινωνήσουμε με τα μέσα που διαθέτουμε … Έστω με τα 10 –20 άτομα που μας διαβάζουν ή διαβάζουμε εμείς! Τέρμα τα λουλουδάκια και το πένθος … Τίποτε δεν γυρίζει πίσω πόσο μάλλον μία ζωή…
Πρέπει να κάνουμε αυτή την ενέργεια πράξη!
Ψάξτε! βρείτε παιδιά που γράφουν και είναι κοντά στα γεγονότα, διδαχτείτε από αυτά που θα σας πουν ακούστε τα …

Να μην αφήσουμε τη φλόγα να σβήσει…

4 σχόλια:

phlou...flis είπε...

Φοβάμαι πως οι ...επερχόμενες γιορτές θα μας αποχαυνώσουν, θα μας ευνουχίσουν. Ακόμα και το ΥΠΕΠΘ αυτό περιμένει

une enfant gâtée είπε...

Ειναι συγκινητική η κραυγή σου, αλλά παραμένει κραυγή.
Σαν και αυτές που αντηχούν, απο τοίχο σε τοίχο...
Η ιστορία έχει διδάξει την ανάγκη Ηγέτη... Και τώρα τι έχουμε;
Εχουμε οργή, αλλά δεν έχουμε πολιτικό στόχο, δρόμο και πάνω απο όλα Ηγέτη.

fisherman είπε...

phlou...flis
Είναι προφανές ότι κάτι τέτοιο έχουν στο μυαλό τους...

enfant gatee
Καλός ήρθες στην παρέα πραγματικά μας λείπει ένας ηγέτης ... το σιγουρο είναι όμως οτι μέχρι τώρα ψάχναμε στα ... τζάκια να τον βρούμε... μέγα λάθος!

Elli είπε...

μου αρέσει η ιδέα σου και την επικροτώ. εξαιρετική! αν και θα πρεπε να το χανε κάνει οι πολιτικοί μας αυτό κι όχι να λαικίζουν. αλλά δεν πειράζει ας το κάνει κάποιος τουλάχιστον!

καλά χριστούγεννα και καλές γιορτές!