Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2009

Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο!

Εν μέσο αγροτικών κινητοποιήσεων, μπλόκων και … παραγκωνισμό διαπλεκόμενων αγρότοσυνδικαλιστών συνέβη και αυτό. «Έβαλε ο διαβολάκος την ουρά του πάλι» και ο ΕΦΕΤ εν μέσω μίας νυκτός μεταφέρθηκε στο υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης.

Ο λόγος είναι ότι πρέπει λέει να υπάρχει μία αρχή που να ελέγχει την αλυσίδα των τροφίμων και όχι δύο… σωστό το βρίσκω. Επειδή όμως πίσω από τις λέξεις κρύβεται πάντοτε ο … Αλέξης καλό είναι να πούμε και τα πράγματα όπως είναι πραγματικά.

Το κομμάτι του ελέγχου των τροφίμων ελέγχεται από δύο υπηρεσίες.

Α. Κτηνιατρική υπηρεσία

Β. ΕΦΕΤ

Ας μιλήσουμε για το Α μέρος:

Πίσω του βρίσκεται το πανίσχυρο ΓΕΩΤΕ που ελέγχει την αλυσίδα των τροφίμων με θεμιτούς και αθέμιτους τρόπους. Ο έλεγχος που γίνεται περιορίζεται σε ένα καφεδάκι με τον ΥΔΠ (πχ εμένα) ή τον γενικό διευθυντή του εργοστασίου. Άμα βρέχει κιόλας! Γίνεται τηλεφωνικά… delivery που λένε. Τώρα άμα πλησιάσουν και τίποτε γιορτές παίρνουν και το δωράκι τους … κάνα κιλό κρέας, καμιά σαλάτα, εξαρτάται την γιορτή και την εταιρία. Από γνώση δεν ξέρουν να ξεχωρίσουν τον γαλέο από τον ξιφία (μιλάμε για πολύ γέλιο τωρα!!!). Οι εκθέσεις ελέγχου που στέλνουν ως φόρμα επιστολών τα τελευταία χρόνια είναι όλος περιέργως παρόμοιες με αυτές του ΕΦΕΤ. Αυτά του γράφουν μέσα είναι η περιγραφή της βόλτας στο δάσος που κάνει η Χάιντι με την ασπρούλα κάθε πρωί στο STAR. Μεγαλείο λέμε!!!!. Λίγους έχω συναντήσει στην μέχρι τώρα καριέρα μου (είναι μικρή) που να έχουν και τη γνώση και την διάθεση σα ελέγξουν σωστά και όμορφα, όπως πρέπει…

Β. ΕΦΕΤ

Μερικοί υποχόνδριοι διδακτορικοί ή μεταπτυχιακοί χημικοί, γεωπόνοι και τεχνολόγοι τροφίμων που ψάχνουν με βουλιμία και διαστροφή να δουν από πού θα σε τυλίξουν σε μία κόλλα χαρτί! Πολλές φορές κάνουν λάθος αλλά πολλές φορές έχουν δίκιο… Δεν τα παίρνουν (τουλάχιστον όχι εύκολα) και δεν πηγαίνουν ποτέ στην ίδια επιχείρηση όπως οι παραπάνω. Πολλές φορές έχουν εκθέσει την κτηνιατρική γιατί έχουν καταγράψει νομικές και άλλες παρατυπίες που η κτηνιατρική έκανε τα στραβά μάτια!

Γιατί λοιπόν το ΓΕΩΤΕ να θέλει έναν κατά τα φαινόμενα και προς το παρόν ελεύθερο ελεγκτικό μηχανισμό; Χαλάει την πιάτσα λέμε!!!!

Από την αρχή της εκλογής της δεξιάς ήθελαν να τους βάλουν χέρι και τους διαλύσουν αλλά δεν μπορούσαν γιατί το μαγαζί πουλούσε καλά για το υπουργείο ανάπτυξης. (Ζήλεψε μέχρι και ο Ευαγγελάτος…!).

Θα γίνουνε η μόνη χώρα στην Ευρώπη που διαλύει τον βασικό ελεγκτικό μηχανισμό στα τρόφιμα! Όλες οι χώρες συγχωνεύουν τις παλαιότερες υπηρεσίες σε νεότερες, ευέλικτες και ανεξάρτητες ενώ εμείς για τα μάτια τις κάθε λαμογιο-συντεχνίας διαλύουμε …. Αντε με γεια μας!

6 σχόλια:

phlou...flis είπε...

Είσαι βαλτός και προβοκάτορας. Θέλεις να μας αποσπάσεις από τα μπλόκα και τα (αιώνια) προβλήματα των αγροτών και μας παραπέμπεις στον ΕΦΕΤ. Shame on you :)

phlou...flis είπε...

Για να ...αστειευτώ: ότι πάει (για τον λαό) καλά, είναι για πούλημα ή διάλυση. Επίσης, και ότι πάει κακά (γι αυτούς). Αυτό είναι το ...end. Οχι πάντα huppy

Ανώνυμος είπε...

Το ζήτημα είναι ότι δεν το πουλάν μόνο επιπλωμένο αλλά και καλοπροικισμένο το μαγαζί!!! Καλά ο Χατζηδάκης είναι εξαιρετικός πωλητής. Απ΄όπου κι να περάσει πουλάει. Στο τέλος θα πουλήσει και τη μάνα του.

NdN είπε...

Επειδή με το θέμα δεν είμαι σχετικός και επειδή σε ξέρω θα πιστεψω όλα αυτά που λες. Το χειρότερο είναι ότι δεν με παραξενεύει. Κάτι μου λέει ότι ήταν αναμενόμενο που έγινε έτσι.

Κρίμα πάντως να διαλύνται ακόμα και τα ελάχιστα που δουλεύουν σε αυτή τη χώρα!

fisherman είπε...

phlou...flis
Ξέρω είμαι βαλτός και εγκάθετος όλοι κοιτάν προς τη μία πλευρά και εγώ στου κουτρουλη το γάμο...

fisherman είπε...

ΝdN
Θυμίζει υπόθεση ξεκαθαρίσματος λογαριασμών ... έχουν πάρει χαμπάρι οτι δεν έχουν πολύ χρόνο ακόμη και προσπαθούν να κλείσουν υποθέσεις... Αυτή η αναμπουμπούλα με τους αγρότες τους βολεύει πολύ